Fanfare St. Elisabeth

Landgraaf - Groenstraat

Start

Geschiedenis

Nieuws

Serenade

Solistenconcours

Activiteiten

Jubileumboekjes

Pinksterfeesten

Tuinfeesten

Hafabra  Tentkampioenschap

Fotoalbum

Foto Geschiedenisboek

Bestuur

Beschermheer

Dirigent

Instructeur

Korps

Drumband

Jeugdfanfare

Dames Comité

Gedecoreerden

Links

Aanmelden

Contact

 

 

 

 

 

Pinksterfeesten 2017.


 

Zaterdag : 3 Juni  Groenstraat Rockt  19.30 uur

Zondag : 4  Juni  Begeleiding Mei Koningin naar kerk bijeenkomst  10.00 uur

Zondag : Deelname Optocht Mei Jongens  bijeenkomst 15.00 uur

Zondag : Meibal   Orkest Coverband Dizcover  19.00 uur

 

 

Groenstraat Rockt, zaterdag 3 juni in de feesttent in de Groenstraat Landgraaf.

Tent open om 19.30 uur. Aanvang om 20.00 uur. Entree 5 €.

Meer informatie op www.groenstraat.eu of www.facebook.com/fanfarestelisabeth

De deelnemende bands zijn:

•          Dizzy Robby & Blues Raiders

•          Odessa 2

•          Flashpoint-Zero

Alle drie de bands komen uit deze regio en hebben een facebook-pagina, waarop je veel over de band zelf en hun repertoire kunt zien/horen. Ze hebben allemaal gemeen dat ze muziek uit de 60-er/70-er jaren spelen. Odessa speelt Progrock (Symfonische Rockmuziek), te weten Pink Floyd, Genesis, Marillion, Solution, Alquin maar ook eigen nummers. Flashpoint speelt Stones, Small Faces etc. De Nederlands-Belgische bluesveteranen  Dizzy Robby & Blues Raiders brengen swingende songs en meeslepende ballads ten gehore. Kortom, een gevarieerd programma voor de zaterdagavond.

Dizzy Robby & Blues Raiders

 

Rob Donkers zang, Ad van Beek leadgitaar & zang, Roy Ginsel basgitaar, Eef Karsten piano & orgel, Jos Vrinssen drums en Jos Op 't Eynde bluesharp & gitaar.

 

Limburg's eerste echte bluesband ging van start in 1969. Succes op regionaal niveau en in het aanpalende grensgebied was er vrijwel meteen al.

Niet onbelangrijk was daarbij de hulp van Jan Smeets (“ Mister Pinkpop”) die wel iets zag in de bluesmannen, en hen regelmatig aan optredens hielp. De band kreeg al snel de bijnaam “Limburgse Cuby & Blizzards”, bepaald geen gering compliment.

Men mag gerust stellen dat er weinig bluesbands in het land te vinden zullen zijn die kunnen bogen op zulk een veelzijdig repertoire als dat van deze Nederlands- en Belgisch-Limburgse bluesveteranen.

Niet alleen maar een celebratie van drie akkoorden, maar deze ook ver voorbij. Swingende meestampers, kippenvel oproepende ballads, en meer.

De tweede CD van de band “At the Grindstone” is onlangs verschenen. “Blues as Blues can get” is het motto van de band, dat gegarandeerd ook nu weer waargemaakt zal worden.

 

 

 

Odessa 2

 

Fred Beulen Keyboards, Frans ten Bhömer Slagwerk, Norbert Schmidt Gitaar/zang, Hub Hubecker Sax/zang, Leo Sikkenga en Bas William Charlier zang, Claudia Souren zang.

Ruim 40 jaar geleden bestond de band al eens zo’n 4 jaar, destijds onder de naam Odessa. De band speelde hoofdzakelijk eigen nummers en kende vele successen, met optredens in binnen en buitenland, opnames voor de radio, plaatopnames, kortom alles wat een band wilde in die tijd. Maar na 4 jaar stopte het en de individuele leden gingen ieder hun eigen weg.

Daarna volgende een lange winterslaap, maar ruim 6 jaar geleden pakten Norbert en Fred de draad weer op, zochten nieuwe muzikanten erbij en begonnen opnieuw, dit keer onder de naam Odessa 2.

De leden van de band zijn allemaal oude rotten in het muziekvak, die ruime ervaring hebben opgedaan, hetgeen ook wel te horen is.

De muziekstijl is symfonische rockmuziek, met o.a. nummers van Pink Floyd, Genesis, Manfred Mann’s Earth Band, BAP, Solution, Alquin, maar ook weer eigen nummers.

Een avond met Odessa 2 betekent een avond terug in de tijd!

 

 

Flashpoint - Zero

 

Hay Janssen zang, Jo Maassen Gitaar en keyboard, Piet Muijres Gitaar, Martin Coolen Bas, Frans ten Bhömer Bas.

Pure muziekliefhebbers. Plezier hebben in de nummers die ze spelen, daar gaat het “de Flashpointers” om. Behalve een aantal bekende hits spelen ze ook graag de juweeltjes die net geen topnotering kregen en toch bij iedereen bekend zijn.

Na het opluisteren van de verjaardag van een Stones-fan ontstond in 2012 het idee om een permanent karakter te geven aan wat toen nog een spontane Stones cover band was.

Dit resulteerde in 2013 ondermeer in een optreden tijdens "50 years Stones" in het Carna van Jan Smeets te Einighausen.

In 2015 ontstond er een nieuwe samenstelling bestaande uit leden afkomstig uit Nederlands en Belgisch Limburg.

Het repertoire werd uitgebreid met covers van diverse bands uit de jaren '60 - '70 en enkele nummers van latere oorsprong die toch dezelfde roots hebben.

In 2016 vond het debuut van de nieuwe bezetting plaats tijdens Pa's Rock in Heerlen en inmiddels hebben de heren meerdere optredens gehad en hard gewerkt om hun repertoire uit te breiden.

Met covers van The Animals, The Beatles, Black Sabbath, Cream, David Bowie, The Doors, The Rolling Stones en The Small Faces brengt Flashpoint Zero tijdloze rock ten gehore.

 

Terug